Minister Nurmohamed verzekert venters: Vreedzaammarkt zal behouden blijven

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft gisteren persoonlijk een grote groep marktverkopers van de Vreedzaammarkt toegesproken. De bewindsman heeft zich persoonlijk georiënteerd bij de markt en de marktverkopers de geruststelling gegeven dat zij niet worden ontruimd. Ook bezocht hij diverse stands en het omliggende gebied.
Eerder deze maand werden de marktventers ook ontvangen op het ministerie voor een stakeholdersbijeenkomst. Het ligt in de bedoeling om het gebied langs de Waterkant tussen ‘De Waag’ en het gemaal van de Jodenbreestraat volledig te herinrichten. Een cultuur boulevard zal daarbij worden ontwikkeld met inachtname van de wensen van de lokale stakeholders en OW.
Nurmohamed beklemtoonde dat zonder overeenstemming met alle actoren er geen handelingen gepleegd zullen worden. Hij gaf aan dat alle verwarring van de afgelopen tijd weggenomen moet worden. Het is geenszins de bedoeling dat de Vreedzaammarkt verdwijnt. Integendeel zijn de marktverkopers een integraal deel van het plan en worden meegenomen in het vernieuwde ontwerp. De markt is een unicum op zich en dient gewaarborgd te worden.
Om de markt voor de komende tijd bestendig te maken zijn investeringen nodig. Ook collega-minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS), heeft inmiddels in het parlement verduidelijkt dat de markt niet wordt verkocht en dat er slechts sprake is van rehabilitatie.
Met het plan van OW ligt het in de bedoeling dat het gebied volledig gerehabiliteerd wordt. De marktverkopers gaven aan open te staan voor vernieuwing en verbetering van het gebied. De stakeholder meetings worden in de komende tijd vervolgd.