Minister LVV: Geen visvergunning aan Guyanezen

07 Feb, 00:56

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft in De Nationale Assemblee ontkend dat hij aan zijn Guyanese collega Zulfikar Mustapha toegezegd heeft dat vissers uit het buurland op de Corantijnrivier mogen vissen. Hij antwoordde zaterdagnacht op vragen die gesteld waren hierover door NDP-fractieleider Rabin Parmessar. De bewindsman gaf aan dat de Surinaamse wetgeving ook verbiedt om vreemdelingen toestemming te geven te vissen op de grensrivier. Ook de visserijsector was opgeschrikt over een bericht hierover in de Guyanese media.

De twee ministers hebben in de marge van de viering van 45 jaar onafhankelijkheid in november vorig jaar wel gesproken over problemen die Guyanese vissers ondervinden. Zij vissen met vergunningen die gegeven worden aan stromannen. Er moet ook veel neergeteld worden aan deze mensen. Sewdien heeft wel gevraagd om deze stromannen in beeld te brengen. In elk geval beantwoorden de Guyanese vissers niet aan de eisen die gesteld zijn in de wet.

Parmessar benadrukte dat deze kwestie duidelijk moet worden gemaakt aan Guyana. Dit kan gebeuren door de Guyanese ambassadeur te ontbieden en via diplomatieke nota. De berichtgeving in de Guyanese media heeft voor veel beroering gezorgd in de sector. Deze kwestie kan niet in het midden worden gelaten omdat de mededelingen gedaan zijn door de Guyanese minister. Sewdien legde uit dat er helemaal geen nieuwe vergunningen zullen worden verstrekt en de Guyanezen moeten ingezetenen zijn van Suriname.

Advertenties

Sunday 07 February

Saturday 06 February

Friday 05 February

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com