Minister Levens garandeert deskundige voortgang onderwijs

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur stelt ouders, ondanks de langere schoolsluiting, gerust over de voortgang van het onderwijs. De scholen blijven vanwege de ongewijzigde COVID-19-maatregelen langer gesloten. In een televisietoespraak zei de minister, dat er een krachtige aanpak en werkbeleid is ontwikkeld. De overgang van het oude naar het nieuwe systeem zal op deskundige wijze plaatsvinden. Het ministerie zal er tegelijkertijd voor zorgen dat de vertragingen vanwege COVID-19 worden opgevangen.
De bewindsvrouw begon haar toespraak tot ouders en verzorgers als volgt: “Toen ik op 16 juli vorig jaar deze prachtige taak op mijn schouders nam en daarmee de verantwoordelijkheid voor de scholing, opleiding, training en gedeelde opvoeding van meer dan 150.000 jonge Surinamers, heb ik dat ervaren als de mooiste eer die ooit aan mij is toevertrouwd. En laat mij u recht in de ogen aankijken en verklaren dat ik deze prachtige taak ook met succes zal volbrengen.”
Aangezien zijzelf ook moeder en grootmoeder is wil zij dat kinderen een goede toekomst kunnen opbouwen. “Een fantastische toekomst en voor jullie ouders dat jullie trots kunnen zijn op de resultaten die de kinderen de komende jaren kunnen bereiken. Gelukkig heb ik een groot team dat samen met mij werkt; dat zijn de hardwerkende leerkrachten, docenten, schoolleiders en de staf van mijn ministerie,” zei Levens.
AanpakVolgens de minister staat het ministerie voor grote uitdagingen. Zo moet het onderwijssysteem in Suriname dringend worden vernieuwd, omdat we achterlopen op de onderwijsaanpak in de wereld en ook in de regio. De vernieuwing van het onderwijs is dus onze belangrijkste taak. Een andere uitdaging, die wij ook moeten overbruggen, is de COVID-19-pandemie, zegt Levens. Afgezien van de risico’s die dit virus heeft voor onze volksgezondheid en de gezondheid van onze kinderen, vertraagt het ons onderwijsproces.
Minister Levens is zich ervan bewust dat velen zich vooral zorgen maken over de voortgang van het onderwijs voor hun kinderen en dat zij geen achterstand mogen oplopen in hun ontwikkeling. “Laat mij u geruststellen: we hebben een krachtig beleid en werkaanpak ontwikkeld, waarin wij beide uitdagingen de komende jaren zullen overbruggen en overwinnen. Ik wil jullie allen de garantie geven dat de kinderen op enthousiaste en deskundige wijze de wisseling van het oude onderwijssysteem naar het nieuwe zullen doorlopen en dat wij tegelijkertijd ervoor zullen zorgen dat de COVID-vertragingen worden opgevangen,” meent de onderwijsminister.
InformatieBinnenkort zal de gemeenschap in een reeks van informatie-uitzendingen stap voor stap worden ingelicht hoe de onderwijsvernieuwing eruit zal zien. Er zal onder andere worden getoond hoe de nieuwe manier van toetsen werkt. Ook zullen voorbeelden van lesmomenten worden getoond en zal stil worden gestaan bij de nieuwe wijze van overgaan van het ene leerjaar naar het volgende leerjaar.
“Wij weten u te bereiken waar u ook zit en wij weten dat niet iedereen een computer of laptop heeft. Wij weten ook dat nog niet iedereen elektriciteit heeft. Wij hebben alles in kaart gebracht en wij zullen u bereiken. Dank aan alle leerkrachten en docenten, die ook nu de scholen gesloten zijn, elke dag met ons samenwerken. Vol vertrouwen gaan we verder,” aldus minister Levens in een televisietoespraak.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald