Minister Jubithana: Bustarieven worden nog bekeken

De nieuwe tarieven voor het openbaar vervoer moeten nog worden vastgesteld. Deze zijn sinds 2011 niet meer aangepast. Een stadsrit kost SRD 1.85. De overheid heeft het openbaar vervoer maandelijks met SRD 2.3 tot SRD 2.4 miljoen gesubsidieerd. Dit zei minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme woensdag tijdens de Covid-update in de Congreshal. 

De reële kostprijs, berekend op vervoer van 25 personen, komt neer op SRD 4.82 voor een stadsrit. Indien de bushouders slechts 10 personen mogen vervoeren op basis van protocollen, dan komt de prijs op SRD 8.52 voor een stadsrit. Vandaag zal binnen de regering verder gesproken worden over deze kwestie. Zondag zal in breder verband gebogen worden over het opstarten van het openbaar vervoer, merkt de bewindsman op. 

Op basis van de nieuwe tarieven, rekening houden met de Covid-situatie, zou de subsidie neerkomen op SRD 13.6 miljoen op maandbasis, deelde Jubithana mee. Hierover moet er nog van gedachten gewisseld worden wat er zal gebeuren met de tarieven. Wat het Nationaal Vervoer Bedrijf betreft, worden de routes geëvalueerd. De ‘staatsbussen’ worden vooral gebruikt door mensen die extra rekening moeten houden met hun portemonnee. Na de evaluatie van zondag, kunnen concrete mededelingen worden gedaan. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com