Minister Emanuël roept op te werken aan ontwikkelingspad Kwinti’s

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft de gemeenschap opgeroepen om ervoor te kiezen te werken aan het ontwikkelingspad van de Kwinti’s. “De uitdagingen die u op uw pad tegen zult komen, zullen wij gezamenlijk aanpakken,” zei Emanuël bij de beëdiging van granman Remon Clemens, gisteren, door president Chan Santokhi op het presidentieel paleis.
De bewindsvrouw zei dat een open en transparante communicatie de sleutel zal zijn bij het oplossen van vraagstukken. “Vandaag is de granman der Kwinti’s geïnstalleerd zonder onenigheid. Dit is wat wij willen,” zei vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens zijn toespraak. Hij riep vervolgens de aanwezige traditionele gezagdragers op de granman de nodige ondersteuning te geven.
Granman Clemens zei dat de ontwikkeling in het Kwinti gebied een behoorlijke achterstand heeft. Hij wil zijn beste beentje voorzetten om te werken aan een inhaalslag en de verdere ontwikkeling van de gemeenschappen. Hij ziet zijn beëdiging en die van zijn collega als een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van het land.
Clemens zei ook enorm verrast te zijn met de belangstelling om samen te werken vanuit de zijde van de president en vicepresident. De stamhoofden hebben de gemeenschappen van de gebieden via de media opgeroepen om zich te bundelen ongeacht hun woonplaats. Dit om de gemiste kansen om te werken aan de opbouw van de woongebieden niet nog een keer mis te lopen.
President Santokhi benadrukte dat de granman met deze benoeming meer verantwoordelijkheid op zijn schouders heeft gekregen. Hij zei dat de regering er alles aan doet om ontwikkeling tot stand te brengen voor het achterland.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald