Minister Amoksi en politiecommandanten bespreken capaciteitsversterking korps

Capaciteitsversterking van de politie en de internationale samenwerking met bevriende naties zijn enkele zaken, die minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft besproken met politiecommandanten. De bewindsman is begonnen met motivatiegesprekken binnen het korps. De kick-off heeft op 1 april plaatsgevonden. Het doel van deze gesprekken is om te komen tot een effectievere aanpak van de criminaliteitsbestrijding.
Er is ook gesproken over het opvoeren van de surveillance in de diverse woonwijken en de binnenstad. De minister heeft de commandanten gevraagd om erop toe te zien, dat de politie in de ressorten preventief te werk gaat en zich dus op straat laat zien.
De bewindsman heeft de commandanten van onder andere de Digitale Recherche, het Arrestatie Team (AT), het Regiobijstandsteam (RBT), de Kapitale Delicten en de Inlichtingendienst gemotiveerd om met nieuwe strategieën te komen om zodoende de verschillende vormen van misdrijven die zich de afgelopen dagen binnen de samenleving hebben voorgedaan, aan te pakken.
Er zijn ook modellen besproken om zodanig op te treden, dat zaken voorkomen kunnen worden. De justitieminister heeft geprobeerd de leidinggevenden in een actie stand te krijgen om een betere bijdrage te leveren aan de bestrijding van de criminaliteit. Er was een goede interactie tussen de minister en de commandanten, meldt de voorlichtingsdienst van Justitie en Politie.
Minister Amoksi zal de komende dagen ook motivatiegesprekken voeren met de overige leden van het Korps Politie Suriname. De samenleving wordt opgeroepen om alle informatie, die kan leiden tot opheldering in de reeds gepleegde strafbare feiten, aan de politie door te spelen.
Naast de Juspol-minister zaten de directeur Operationele diensten, Olton Helstone, korpschef Roberto Prade en beleidsadviseur Udo Karg aan bij deze meeting.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald