Militairen al zestien jaar in dezelfde rang

Hoewel er recent meer dan tweehonderd militairen zijn bevorderd zijn er personen binnen het Nationaal Leger, die al langer dan zestien jaar op hun bevordering wachten. Twee militairen, die anoniem wensen te blijven zeggen aan de redactie van Suriname Herald, dat ze al zestien jaar in dezelfde rang dienen, terwijl dat maximaal tien jaar moet zijn. Ook geven de militairen aan, dat hun gouden speld bij 25 en 30 dienstjaren is uitgebleven.
“Als we met pensioen gaan dan zullen ze haasten om ons te bevorderen,” stellen de gedupeerde militairen. Het tweetal beklaagt zich over dat bevorderingen in het leger sinds jaar en dag lang op zich laten wachten. Voorts hekelen zij dat ze samen met de politie moeten optrekken om de veiligheid te garanderen, terwijl zij in tegenstelling tot politieambtenaren geen aanspraak maken op overuren.
“We werken twaalf uren per dag. Aan ons wordt gezegd dat we werken voor land en volk. Hiermee kan je niet naar de winkel of een potje op vuur zetten,” zegt het militaire duo. Het tweetal juicht de oprichting van een vakbond binnen het leger toe.
Volgens het duo kan alleen een vakorganisatie de misstanden binnen het leger een halt toeroepen. De redactie werkt aan een reactie van minister Krishna Mathoera of van waarnemend bevelhebber Henri van Axeldongen.
Naomi Hoever