Militair zorgpersoneel krijgt SRD 750; geld voor ziekenhuizen

Het zorgpersoneel van het Militair Hospitaal en de Militaire Geneeskundige dienst zullen eenmalig een uitkering van SRD 750 krijgen. Hiermee wil de regering waardering tonen voor de uitzonderlijke prestaties van de zorgmedewerkers bij de heersende corona-pandemie. De regering heeft de financiële ondersteuning aan ziekenhuizen over de tweede helft van dit jaar ook veiliggesteld. Het gaat om SRD 24 miljoen.

Deze besluiten zijn door de Raad van Ministers (RvM) goedgekeurd, onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk goedgekeurd, meldt het Directoraat Volks Communicatie. De regering heeft medewerkers in de zorgsector een eenmalige uitkering toegezegd. Enkele zorginstellingen zijn reeds aan de beurt geweest. De kosten zullen betaald worden uit de begroting van het ministerie van Defensie.

Deze middelen zullen via het ministerie van Volksgezondheid ter beschikking worden gesteld aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Psychiatrisch Centrum Suriname, het Diakonessenhuis, het Streekziekenhuis Marwina, het Regionaal Ziekenhuis Wanica, het St. Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal en het Mungra Medisch Centrum. ………… (Star)


Lees verder

Bron: .com