MI Glis-bewaarder Kandhai: “Dienstverlening MI-Glis moet verbeterd worden”

De nieuwe MI Glis-bewaarder, Ganeshkoemar Kandhai, zegt dat de kinderziektes die er zijn bij het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatiesysteem (MI Glis) op tijd opgelost moeten worden, zodat de dienstverlening steeds verbeterd wordt en dat mensen makkelijker aan informatie kunnen komen.
De oud-minister van Openbare Werken is door president Chan Santokhi beëdigd als MI Glis-bewaarder of hypotheekbewaarder bij het MI Glis. Hij is gisteren officieel met de werkzaamheden begonnen en zal ook een kennismakingsronde doen met het personeel.
Voor Kandhai is het MI Glis een nieuwe uitdaging. Hij wil het instituut tot grotere hoogte brengen. “Ik ga voor teamwork, we gaan het samendoen. Het doel, de missie en de visie van het MI Glis zal ik samen met het personeel moeten realiseren. We doen het samen”, zegt de kersverse hypotheekbewaarder in gesprek met Suriname Herald.
Er zijn een aantal zaken waarmee MI Glis bezig is zoals het bijwerken van de registers, de boekhouding van de administratie met betrekking tot de registratie van goederen, het in kaart brengen van de informatie en het digitaliseren van de informatie om te komen tot automatisering om diensten aan te bieden.
Kandhai volgt Silvano Tjong-Ahin op die nu minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu is.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald