Met een beetje creativiteit toch genieten van Kerst

20/12/2020 10:10 – Sharon Singh

:  
PARAMARIBO – Alle afspraken met schoonheidsspecialisten en nagelstylisten zijn misschien voor niets geweest. We kunnen niet meer uitgedost naar kerstdiners met vrienden en familieleden. Althans, niet in restaurants. Samenscholing van maximaal tien personen behoort verder tot de nieuwe maatregelen als gevolg van Covid-19.
Sinds medio dit jaar was te verwachten dat het aantal besmette personen zou toenemen in de feestmaand. Maar dat is begrijpelijk, nadat we na maanden van lockdowns een beetje relaxter konden leven. Helaas, met het toenemende aantal coronagevallen, zijn er nieuwe maatregelen getroffen om het besmettingsgevaar in te dammen. En niet te vergeten: in het weekend gaat vanaf zeven uur ’s avonds het land in total lockdown tot vijf uur ’s morgens.
Hoe moet dat dan met alle feesten die gepland zijn met familie en vrienden? Alle vergunningen voor feesten en events zijn ingetrokken. Kok Joey Dragman bekend als Joey D’s geeft zijn mening over de ontstane situatie. “De restaurants waren inderdaad volgeboekt. Maar wat ik zeg, is cancel je bestelling niet. Haal deze desnoods af en bouw een feestje thuis”, vertelt Dragman aan de Ware Tijd.
Een heel belangrijk aspect voor hem is muziek. “Zorg voor passende achtergrondmuziek. Dat is het eerste wat mijn aandacht trekt als ik een restaurant bezoek. Dek een lange tafel en zet verschillende items erop als display. Als kerst met de familie gevierd zal worden, kan iedereen een gerecht maken, waardoor het effect anders is.” De kok is de mening toegedaan dat het niet zover had hoeven te komen als het luchtruim was gesloten en er meer controle was bij de grenzen. “We zouden dan minder last hebben gehad van het virus.”
Sherida Mormon, directeur van Mets, geeft aan dat er inderdaad werd geleefd alsof het virus niet bestaat. Restaurants en andere eetgelegenheden zaten bomvol. Toch vindt ze dat de verschillende departementen andere maatregelen konden treffen om de sector te helpen. “We zijn met het Outbreak Management Control Team in gesprek over de ontstane situatie en oplossingen voor de nieuwe ontwikkeling rondom Covid-19. Als je nu extra druk uitvoert op de sector, betekent het extra klappen voor de economie en die kunnen we niet dragen. Niemand zit te wachten op ontslag in december”, meent ze.
Volgens haar is iedereen debet hieraan. “Het is een gezamenlijke effort, als we hieruit willen geraken.” Mormon is voorstander van restaurants die diners aanbieden met minder mensen. “Sowieso volgens de strenge Covid-19-regels. Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt een boete en bij herhaling mogelijkerwijs de vergunning intrekken.” Kerst thuis vieren met familie of vrienden, kan volgens haar zelfs leuker worden. Bijvoorbeeld op het achterbalkon.

Enkele tips van Mormon:
– Doe wat lichtjes aan en decoreer je tafel
– Kijk op Pinterest of YouTube, er zijn ideeën zat. Ruim de omgeving op!
– Decoreer je tafel met een rood tafellaken of een andere kleur dan het tafelkleed
– Balletjes in omgekeerde glazen zorgen ook voor een andere look
– Als er leuke schaaltjes in huis zijn, dien je de gerechten daarin op
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname