Menzo trekt China-deur achter zich dicht

10/01/2021 15:03 – Stan Herewood

Stanley Menzo is gestopt bij Beijing Sinobo Guoan en zal aan de slag gaan in Zuid-Amerika. : dWT Archief  
PARAMARIBO – Het dienstverband tussen Stanley Menzo en het Chinese Beijing Guoan dat twee jaar liep, is eind december 2020 beëindigd. Hij heeft het contract niet verlengd. “Als het niet om de coronakwestie ging, had ik het contract in China zeker met twee jaar verlengd”, houdt hij de Ware Tijd voor. “Maar ik moet toegeven dat de pandemie zowel mijn leven als dat van mijn gezin in Nederland negatief heeft beïnvloed. Dat heeft mij doen besluiten om niet verder te gaan met de club. Mijn werkgever vond het jammer, maar had er begrip voor. Ook de spelers toonden begrip.”
Sinds vóór de kerstdagen heeft Menzo zich met zijn gezin herenigd in Nederland. Aan de Ware Tijd wil hij niet kwijt waar zijn trainersloopbaan hem naartoe leidt. “De nieuwe uitdaging ziet er wel goed uit.” Uiteindelijk licht hij een tipje van de sluier en deelt lachend mee dat zijn nieuwe werkgever in het Zuid-Amerikaanse continent is gehuisvest, dichtbij Suriname. Echter, er zijn afspraken gemaakt om nog geen officiële mededeling te doen. “Maar de werkafspraken zijn zo goed als rond.”
Menzo heeft niet gekozen voor de olielanden, waar er fors wordt betaald. Hij heeft daarover een duidelijke mening. “Geld is wel belangrijk, maar toch niet alles. Langer dan een halfjaar wonen in een hotel zonder te weten wanneer je je gezin ziet, is lastig. Ook al verdien je goed, je moet rekening houden met andere verantwoordelijkheden. Ik heb een zoontje van elf die zijn vader op dit moment nodig heeft. Het hangt af van de keuzes die je maakt.”
Zijn mening over de Covid-19-pandemie is simpel. “Het hoefde niet zover te komen”, blaast hij stoom met stemverheffing. “Mensen moeten leren om zich aan de regels te houden. Zoals mensen zich door een bepaalde overtuiging houden aan de regels van het vasten, wordt van de gewone burger verwacht dat die de Covid-19-regels naleeft.”
In zijn opvatting is China op dit moment één van de veiligste landen ter wereld door de veiligheidsmaatregelen die de regering heeft getroffen om het virus te beteugelen. “Het is een gedisciplineerd en gehoorzaam volk. Men luistert naar de instructies van autoriteiten, die stipt worden opgevolgd. En dat is belangrijk als je dit soort dingen tegenkomt.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname