Mensonterende taferelen bij inschrijving Natin

Mensonterende taferelen hebben zich vanmorgen voorgedaan bij de inschrijvingen voor het Natuurtechnisch Instituut (Natin). Scholieren, ouders en verzorgers dromden vanochtend al vroeg tegen de poort van het Natin-MBO aan. Ofschoon iedereen een mond- en neusbedekking aan had, was er totaal geen sprake van sociale afstand. Het roepen en schreeuwen van de directeur van het Natuurtechnisch Beroepsonderwijs ten spijt, niemand wilde zijn plaats bij de poort opgeven.Herhaaldelijk dreigde de directeur het heel inschrijvingsproces stop te zetten, niets mocht baten. Het was een geklaag van jewelste. Iedereen opperde suggesties om het geheel efficiënt en vlot te laten verlopen, daar had de directeur geen oor voor. De media was er al snel bij. Ook dat bracht de mensen niet tot andere gedachten. De politie moest er aan te pas komen, om het geheel te ordenen. Het duurde zeker nog een uur voor alles enigszins vlot begon te verlopen.

Een student die dit jaar is geslaagd van het Natin en die haar zusje komt inschrijven, is woest. “Het is altijd een rotzooi hier aan de Leysweg. Ze leren het maar niet,” foetert ze waarbij ze haar mondkapje afrukt zodat haar woorden luid en duidelijk klinken. En wat ze de directeur allemaal naar het hoofd slingerde, is niet om hier te beschrijven. Ze vindt bijval in de groep. Een ouder stelt dat het lijkt alsof iedereen die daar staat om in te schrijven besmet is met het coronavirus. “Ze behandelen ons alsof we zijn besmet en anderen laten ze gewoon door.”

Van eenieder die de poort binnengaat, wordt de temperatuur opgenomen en wordt je verwezen naar een rij op de binnenplaats. De rij vlot. Je moet je handen wassen. Zeep en servetten zijn in voldoende mate aanwezig bij de twee witte wasbakken. Daarna wordt je verwezen naar één van de drie rijen waar de inschrijving daadwerkelijk plaatsvindt. Pluspunt is dat je ter plekke het schoolgeld van SRD 550 kunt pinnen.
Op zich duurt de inschrijving voor het Natin als je eenmaal binnen de poort bent, vlot en snel. Het probleem bij de poort was dat er mensen waren die inschrijfformulieren moesten afhalen, anderen moesten zich daadwerkelijk inschrijven, anderen moesten hertentamen doen, een groep moest zich voor het schakeljaar inschrijven en een deel moest zich gewoon herinschrijven. De verschillende doelgroepen stonden allemaal aanééngedrukt tegen de poort in de hoop één van de vijf te zijn die per keer binnen werd gelaten.Wat niet aanééngeplakt stond tegen de poort, had zich in een lange rij geschaard. De rij liep van de poort tot in de Leysweg en dat zonder sociale afstand. Mensen van heide en verre kwamen met taxi’s, met eigen vervoer, werden gebracht om ervoor te zorgen dat ze verzekerd waren van een plek op het instituut. Mensen stonden met paraplu’s met mond- en neusbedekking in de steeds feller wordende zon. Ouders en scholieren konden maar niet snappen dat er niet netjes rijen waren gevormd voor de specifieke doelgroepen. Een rij voor inschrijvingen, een rij voor het afhalen van inschrijfformulieren, bijvoorbeeld.Een andere ouder merkte op dat de inschrijfformulieren genummerd waren en dat op het informatieblad duidelijk was aangegeven dat nummer 1 tot en met 200 zich vandaag kon inschrijven van 9 tot 12.00 uur. “Waarom roepen jullie niet bijvoorbeeld nummer 1 tot 15 naar binnen?”, schreeuwde zij boven het geklaag van de hele groep uit.Herhaaldelijk wordt gevraagd of de mensen voor de poort een looppaadje konden maken, zodat de mensen die al hadden ingeschreven naar buiten konden. Er was één ingang, die ook diende als uitgang. Voor voertuigen en studenten die naar binnen moesten, maakte de groep voor de poort even plaats om zich dan als één man weer tegen de poort aan te duwen. De politie stopte het geheel totdat er enkele maatregelen werden getroffen. Zo werd een andere poort geopend, de uitgang. En werden er twee rijen gemaakt, degenen die inschrijfformulieren kwamen ophalen en de andere rij voor zij die kwamen inschrijven. Nadat het geheel ietwat overzichtelijk werd, werd het inschrijvingsproces voortgezet. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com