Meningen over lespakketten verdeeld

De meningen over het ophalen van de lespakketten op school, zodat de kinderen thuis kunnen werken, zijn verdeeld. Scholen zijn afgelopen week gestart met het verdelen van lespakketten. De ouders halen de pakketten op en moeten die op een afgesproken tijd terugbrengen. Denice Palmburg, schoolleider van de Thaborschool, zegt dat haar school al met dit systeem was gestart.
“De opkomst is goed, de ouders komen het lespakket ophalen en het wordt na een week ingeleverd. Ik ben niet ontevreden, ik vind het goed dat de ouders gehoor hebben gegeven hieraan om het werk te komen ophalen. Het is alleen kijken hoelang dit systeem nog duurt voordat de leerlingen weer fysiek op school zijn,” zegt Palmburg.
Er zijn ook ouders, die niet via WhatsApp te bereiken zijn. Voor die groep is een manier bedacht om toch instructies te geven. De ouders die geen WhatsApp hebben worden gebeld, komen op school en krijgen aanvullende instructies, beweert de schoolleider.
Michelda Kajansie, moeder van vier kinderen is blij met dit nieuwe systeem van les volgen, maar vindt het zwaar, omdat de kinderen allemaal op de leerschool zitten. Er wordt veel werk meegegeven aan de leerlingen, geeft ze aan. Het gaat om een lespakket met uitleg, maar als dat kind het niet begrijpt ben ik degene die moet inkomen en dat werkt niet, vindt ze.
“Ik ben ook een werkende moeder en kan niet constant werken met de kinderen. Alles wat niet begrepen wordt moet ik uitleggen. De leerkrachten zitten nu allemaal thuis en wij moeten het werk voor ze doen,” zegt de moeder. De minister heeft een oplossing bedacht, maar ik ben nu degene die de leerkracht is om alles uit te leggen en aan het einde van de dag zit ik met hoofdpijn, legt Kajansie uit. Ze zegt uit te kijken naar een betere oplossing, waarbij de leerkrachten zelf bezig kunnen zijn met de leerlingen.
Claudine van Genderen, onderwijsgevende op de Openbare School Latour 2, vindt het idee van lespakketten meegeven naar huis goed. Voor haar is dit een manier om de leerlingen toch tegemoet te komen. Ze raken zo niet achter met de leerstof.
“Ik heb alles voor de leerlingen op papier gezet. Ik mis mijn leerlingen, omdat de zwakke kinderen zodoende verder achter raken voor wat betreft het correct lezen van de woorden,” zegt Van Genderen. Ook zij kijkt uit naar het spoedig openstellen van de scholen.
“Ik houd van me leerlingen en ik mis ze. Ik geef in de vijfde- en zesde klas les en de leerlingen van de zesde klas moeten toets maken. Wij hebben nog niet vernomen hoe verder met deze leerlingen,” aldus Van Genderen.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald