Meerdere besmettingen op commissariaat Paramaribo-Noordoost; dc weigert sluiting afdelingen

De districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, heeft niet graag dat de afdelingen op het commissariaat gesloten worden vanwege mogelijke COVID-19-besmettingen. De burgervader zegt aan Suriname Herald, dat hij eerst een bewijs wil zien, omdat niemand hem kan overtuigen dat zij besmet zijn. Bovendien heeft niemand ook een bewijs gebracht.
“Er wordt gewoon iets gesuggereerd. Het moet gebaseerd zijn op feiten en niet gewoon met de mond roepen dat personen besmet zijn. Ik weet niets over besmettingen op het commissariaat, mijn kantoor gaat wel open. Ik heb nog geen enkel schriftelijk bewijs gehad en niemand is in quarantaine,” merkt de dc op.
Districtscommissaris Paramaribo-Noordoost Ricardo Bhola. Beeld: CDS
De medewerkers geven aan, dat er wel een aantal besmettingen zijn op de verschillende afdelingen. “We hebben het BOG op de hoogte gesteld en ingeschakeld. De afdelingen zijn door het BOG ontsmet behalve het secretariaat van de dc, want die vindt dat er geen besmettingen daar zijn. Een aantal afdelingen zijn wel gesloten, omdat die een gevaar vormen voor de andere medewerkers.”
“De dc wil niet dat de mensen thuisblijven, terwijl er besmettingen zijn. Wij moeten onszelf verder beschermen. Als er geen sprake van besmettingen was zou het BOG niet komen om het gebouw te ontsmetten. Het zijn een aantal medewerkers, die besmet zijn met het coronavirus op het commissariaat,” geven bezorgde medewerkers aan.
Simone Awanna