Meer mensen gevaccineerd in mei

Er is een schaarste ontstaan aan het AstraZeneca-vaccin, omdat meer mensen zich deze maand hebben laten vaccineren tegen het COVID-19-virus. Voor deze maand hebben meer dan tienduizend personen zich laten inenten. Dit heeft ertoe geleid dat er nu een tekort is aan het vaccin, zegt infectioloog Stephen Vreden, in gesprek met Suriname Herald.
“We moeten gaan temporiseren en kunnen daarom niet meer eenieder laten inenten, die gevaccineerd wil worden. Er is een beperkte hoeveelheid en daarmee moeten we de tweede dosis geven aan personen die al geprikt zijn. De mensen die al een eerste prik hebben gehad, krijgen wel een tweede prikje,” garandeert de infectioloog.
Seniorenburgers en personen in de gezondheidszorg zullen hun tweede prik krijgen. Zij moeten beschermd worden, vooral de mensen in de gezondheidszorg. De vaccins die nu over zijn, zijn voor hun bestemd. “We kunnen de tweede dosis niet aan iemand anders geven, omdat anders de mensen die hun tweede prikje in acht tot twaalf weken moeten krijgen die niet kunnen krijgen,” zegt Vreden.
Het lid van het Outbreak Managementteam vindt het verder goed dat veel meer mensen zich opgeven om gevaccineerd te worden. Dit neemt de bezorgdheid ook een beetje weg, omdat gebleken is dat het overgrote deel van de mensen die in de ziekenhuizen wordt opgenomen niet gevaccineerd is tegen het COVID-19-virus. Zij wilden zich ook niet laten inenten, weet Vreden.
“Ik vind het goed dat het enthousiasme bij de mensen om zich te laten vaccineren er nu is. De afgelopen tijden zijn er veel mensen overleden aan het virus en dat betreuren wij, omdat het anders kan. Het besef komt langzaam opgang en dat is een goede zaak, waardoor meerdere personen beschermd zijn tegen het virus,” voegt Vreden eraan toe.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald