Meer geld voor dignitarissen

Dignitarissen zullen vanaf eind deze maand een verandering zien in hun salaris, zegt minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Het gaat in deze om een verhoging van de salarissen, waarvoor de traditionele gezagsdragers al heel lang aan de bel hebben getrokken bij de regering.
De tegemoetkoming van deze groep is een van de eerste zaken waaraan minister Emanuël heeft gewerkt in het nieuwe jaar. De bewindsvrouw zegt dat de traditionele gezagdragers vaker om salarisverhoging hebben gevraagd, omdat ze niet uitkomen met het geld dat zij verdienen.
Deze verhoging is volgens de minister op zijn plaats, omdat de dignitarissen een verantwoordelijke taak hebben. De minister zegt verder dat ook deze groep grote last ondervindt van de economische situatie in het land. Minister Emanuël heeft de hoogte van het bedrag dat de dignitarissen zullen ontvangen niet aangegeven, schrijft de Communicatiedienst Suriname.
ROS heeft voor dit jaar een aantal projecten voor het binnenland gepland. Er zullen projecten worden uitgevoerd ter verbetering en uitbreiding van het telen van hooglandrijst. Verder is het de bedoeling dat het binnenland meer sportaccommodaties krijgt.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald