Medische samenwerking met Cuba wordt geëvalueerd

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft met de Cubaanse ambassadeur, Igor Azcuy, de medische samenwerking tussen Suriname en Cuba besproken. Deze samenwerking betreft de Cubaanse artsen die momenteel op verschillende plaatsen in Suriname vertoeven en diensten verlenen binnen de gezondheidssector.
De Cubaanse ambassadeur bracht samen met zijn medisch coördinator een bezoek aan Ramadhin. Minister Ramadhin maakte aan de ambassadeur kenbaar dat er enkele uitdagingen/problemen zijn waarvan de taalbarrière onder andere deel van maakt. Tevens benadrukte hij dat sinds zijn aantreden als minister er een proces van evaluatie is opgezet.
Volgens de minister zal er een evaluatierapport opgemaakt worden om na te gaan of het doel, waarom de Cubaanse artsen naar Suriname gehaald werden, bereikt is. Er zal grondig gekeken worden op welke wijze Suriname verder zal gaan in samenwerking met Cuba.
Tot slot zijn er afspraken gemaakt dat alles wat de Cubaanse artsen regardeert, de Cubaanse ambassadeur ook bij betrokken zal worden.Ambassadeur Azcuy heeft zijn medewerking toegezegd door goed te communiceren met Suriname tijdens het hele proces.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald