Medewerkers kabinet vp aangehouden wegens diefstal en vernieling

12/11/2020 23:23 –

 
PARAMARIBO – Een aantal medewerkers van het kabinet van de vicepresident is donderdag aangehouden vanwege diefstal en opzettelijke vernieling van apparatuur op de werkvloer. Dit bevestigt Humphrey Dundas, directeur Volkscommunicatie, tegenover de Ware Tijd. Volgens bronnen zijn er ook mensen van het kabinet van de president aangehouden.
De medewerkers zijn ingerekend in het kader van een grootschalig onderzoek dat de politie is gestart naar spullen die zonder een concrete reden plotseling zijn ‘verdwenen’. “Het gaat om communicatieapparatuur zoals computers en videocamera’s”, vertelt Dundas. De apparatuur is vermoedelijk kort nadat de verkiezingsuitslag bekend was opzettelijk vernield of weggedragen. “Het zijn heel dure spullen die opzettelijk zijn vernield. Niet dat ze per ongeluk zijn kapotgegaan. Het is gewoon opzettelijk gebeurd.” De directeur wil nog niet veel kwijt omdat het onderzoek nog gaande is.
President Chandrikapersad Santokhi zei kort na zijn aantreden verontwaardigd te zijn omdat hij geen enkele computer op zijn kantoor had aangetroffen. Ook vicepresident Ronnie Brunswijk liet weten dat er spullen ontbraken op zijn werkplaats. Het staatshoofd hield rekening ermee dat tijdens de transitiefase de zaken “veilig waren opgeborgen” en had het personeel gevraagd om de apparatuur terug te brengen binnen een bepaalde tijd. Indien dat niet het geval was, zou hij een onderzoek laten instellen. De politie is volgens Dundas al geruime tijd bezig met haar onderzoek.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname