Medewerkers Kabinet Vicepresident aangehouden

Een aantal medewerkers van het Kabinet van de Vicepresident is aangehouden voor vernieling en verduistering van staatseigendommen. De aanhouding is verricht na een onderzoek op het Kabinet van de Vicepresident, waar is ontdekt dat veel zaken zijn vernield en zelfs zijn weggedragen.
Humphrey Dundas, directeur Volkscommunicatie, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat na een intern onderzoek en afstemming de zaak voor verder onderzoek aan de politie is overgedragen.
Dundas vertelt dat toen de nieuwe regering aantrad enkele zaken aan het licht zijn gekomen. Er was apparatuur aangetroffen dat bewust was vernield zoals editing materiaal, video- en fotocamera’s. Wat op het Kabinet van de Vicepresident is aangetroffen is volgens Dundas niet goed te praten.
Volgens Dundas lijkt het op sabotage, pure opzet en kwaadwilligheid. Ook zijn er nauwelijks bureaus aangetroffen bij het aantreden van de nieuwe vicepresident. De directeur Volkscommunicatie kan zich maar zich niet voorstellen dat er een afdeling was waar de mensen geen bureaus noch stoelen hadden om te werken.
Dundas legt uit dat er een inventarisatie heeft plaatsgevonden en de vicepresident heeft ook geëist dat de bestaande inventarisatielijsten tevoorschijn werden gehaald. Er zijn toen vergelijkingen gedaan om na te gaan welke spullen nog aanwezig zijn. Het proces van intern onderzoek heeft weken in beslag genomen.
Dundas zegt dat het hier gaat om apparatuur dat meer dan SRD 100.000 heeft gekost dat is verduisterd en opzettelijk is vernield. Hij verduidelijkt dat er sprake was van apparatuur dat nauwelijks zes maanden eerder was aangeschaft. Het verdere onderzoek in deze zaak wordt afgewacht.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald