Medewerker tehuis hoort eis 8 jaar voor seksueel misbruik

Tegen Dinnanath J., die werkzaam is in een kindertehuis, is donderdag acht jaar celstraf geëist onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij zou seksuele handelingen hebben gepleegd met zes meisjes en een jongen die in het kindertehuis wonen.

Officier van justitie, Roline Gravenbeek, kwam tot het bewijs van verkrachting van een van de slachtoffers. Zij acht verder bewezen dat de man ontucht heeft gepleegd met de zes andere kinderen. Ook komt zij tot het bewijs van mishandeling. In een requisitoir van elf pagina’s gaf de vervolgingsambtenaar de bewijsmiddelen aan. Zij vindt dat de strafbare feiten ernstig aan de man moeten worden toegerekend.

De verdachte vertelde reeds bij zijn verhoor dat hij werkzaam was als chauffeur en magazijnmedewerker van het kindertehuis. Hij vermoedt dat de beschuldigingen tegen hem uit jaloezie zijn gedaan. Hij denkt ook aan een opgezet plan en een valse aangifte tegen hem. Dinnanath J. vertelde dat hij erop toezag dat medewerkers van het kindertehuis geen donatiespullen uit het magazijn, meenamen naar huis. Daarom denkt hij dat er haat tegen hem is. Tijdens het verhoor benadrukte de verdachte meerdere keren dat hij zulke ‘schaamteloze handelingen’ nooit zou plegen met de kinderen. Over een van de meisjes vertelde hij bekend te zijn met haar achtergrondsituatie. Hij weet dat het kind het moeilijk had en eerder door een groep mannen was verkracht. Daarom zou hij nooit ontuchtige handelingen met haar plegen. De kinderen gaven ook aan dat zij door de verdachte werden mishandeld. Dinnanath J. gaf hierop aan dat hij de kinderen een pakslaag heeft gegeven, maar nooit heeft mishandeld met letsel. Advocaat Vinay Moerahoe zal op 10 juni zijn pleidooi houden.  ………… (Star)


Lees verder

Bron: .com