Marrongemeenschap vraagt aandacht vicepresident voor gebruik AstraZeneca-vaccin

Personen van marron afkomst vragen in videoboodschappen aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk om meer informatie te verstrekken over het AstraZeneca-vaccin, dat gebruikt wordt om burgers in te enten tegen het COVID-19-virus. Volgens hun informatie zou dit vaccin nog niet gebruikt mogen worden om personen te vaccineren, omdat het nog in testfase is.
Zij vinden het erg dat de Surinaamse overheid gelijk is gestart, zonder dat zij eerst een pilot heeft gedraaid. In de videoboodschappen wordt er aan de regering gevraagd om even te stoppen met het inenten en na te gaan wat de effecten van het vaccin zijn op de personen die al gevaccineerd zijn.
“Er is geen pilot gedaan met het vaccin, terwijl er in het buitenland wordt aangegeven, dat het vaccin nog niet gereed is voor gebruik. Dat mag pas in 2023 en wij zijn bezorgd, omdat er hiermee wordt aangegeven, dat er een grote kans is op andere zaken die zich kunnen voordoen wanneer je het vaccin hebt gebruikt. Dit geldt voor geheel Suriname en niet alleen voor een bepaalde groep. Ook verpleegkundigen zouden volgens hun hebben geklaagd over het spuitje,” geven de bezorgde burgers aan.
In de videoboodschappen wordt er gevraagd naar een onderzoek onder de mensen die al gevaccineerd zijn, zodat men een beter beeld heeft. Verder wordt ook de situatie waarin in het land verkeert, in de videoboodschappen aangehaald. “Vicepresident Brunswijk no du san yu wani. Na unu pot’ yu drape. Over vier jaar heeft u ons weer nodig. Kom eerst met ons praten, voordat u een besluit neemt. U communiceert niet met ons,” wordt opgemerkt.
Er wordt verder geklaagd over de total lockdown. Tijdens de lockdown kunnen zij hun kinderen niet naar de dokter brengen, omdat ze geen vervoer hebben. De bussen moeten in de garages blijven, waardoor velen verder geïsoleerd zijn geraakt, wordt in de videoboodschappen opgemerkt.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald