Marriott legt beslag op tegoeden SPSB

08/12/2020 10:04 – Ivan Cairo

 
PARAMARIBO – Het management van Courtyard by Marriott Hotel heeft maandag beslag laten leggen op tegoeden van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Deze bank stond naar de Ware Tijd verneemt garant voor de al enkele weken ingesloten verdachte Derek Ramsamooj uit Trinidad en Tobago. De man verbleef samen met een assistent in het hotel, maar over een geruime periode zijn de rekeningen voor logies en andere kosten niet betaald. De rekening bedraagt enkele duizenden Amerikaanse dollar verneemt de krant.
Ramsamooj, een bekende opiniepeiler en politiek consultant in het Caribisch Gebied, geldt samen met voormalig SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto als verdachte in het strafonderzoek naar vermoedelijke financiële onregelmatigheden bij de bank. De Trinidadiaan wordt verdacht van verduistering, valsheid in geschrifte, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. Hij ontkent alle aantijgingen. De consultant werd naar verluidt door de NDP aangetrokken om in aanloop naar de verkiezingen van mei 2020 werkzaamheden voor de organisatie te verrichten. De betalingen voor zijn diensten verliep via de SPSB.
Ramsamooj ontkent ook dat hij voor de NDP werkte. Hij beweert door de staat te zijn aangetrokken. Intussen zit hij al enkele weken vast en is vanwege zijn gezondheid – de verdachte is diabeet – opgenomen in de ziekenboeg van de strafinrichting te Santo Boma. Kromosoeto werd op 13 augustus aangehouden en in verzekering gesteld. Uit het onderzoek is vooralsnog naar boven gekomen dat middelen van de SPSB en van de staat op onrechtmatige wijze zouden zijn aangewend. Ook zou er financieel zijn gerommeld bij de verkoop van overheidspanden. Wanneer het onderzoek in deze zaak is afgerond en deze eventueel voor berechting aan de kantonrechter wordt voorgelegd, is onduidelijk.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname