Mangre ziet na kritiek af van functie bij SLM

VHP-assembleelid Reshma Mangre ziet ervan af om zitting te nemen in de Raad van Commissarissen (RvC) van de SLM. Ze zegt geen zitting in de RvC van de SLM te nemen na aanhoudende kritiek van haar partij en de samenleving.
“De afgelopen maanden heb ik mij ingezet voor de verkiezing van een nieuwe regering om ons land te redden. Als nieuwgekozen lid van De Nationale Assemblee wil ik daar een verdere bijdrage aan leveren. Als wetenschapper en met jarenlange ervaring in het vakbondswezen en personele aangelegenheden, besloot ik in te gaan op de uitnodiging om zitting te nemen in de Raad van Commissarissen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) om op die manier een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de gezondmaking van dit noodlijdend staatsbedrijf.”
Volgens Mangre is het algemeen bekend dat de SLM in de rode cijfers zit. De intenties waren voor haar om samen met de andere RvC-leden de SLM weer tot een winstgevend bedrijf te maken en gelet op de precaire financieel-economische situatie van het land, zelfs zonder salaris.
“Helaas blijkt dat er veel kritiek op deze stap is gekomen vanuit vooral de partij, maar ook de samenleving. De kritiek spitst zich vooral toe op de beloftes van de partij voor de verkiezingen, om het verschijnsel van meerdere betaalde nevenfuncties bij onder andere DNA-leden aan te pakken.”
Mangre zegt goede nota te hebben genomen van deze kritiek en heeft daarom als democraat het besluit genomen om in ‘s landsbelang het hoofd te buigen en afstand te doen van het lidmaatschap van de RvC van de SLM. “Van mijn besluit is de president-commissaris van de RvC op 13 augustus 2020 in kennis gesteld.”
Ze zegt verder dat ze zich met trots, strijdvaardigheid en met opgeheven hoofd voor land en volk zal blijven inzetten in en buiten De Nationale Assemblee.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald