Man voor wederrechtelijke vrijheidsberoving ingesloten

De 30-jarige Jackney B. heeft op 31 oktober samen met zijn kompanen het slachtoffer Eric M., tegen zijn wil meegenomen. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen, dat het slachtoffer vermoedelijk in opdracht van Jackney een drugsafhandelingszaak in Frans-Guyana moest afhandelen en zonder noemenswaardige bijzonderheden terugkwam. Naar aanleiding hiervan werd Eric ontvoerd en naar Paramaribo gebracht.
De ontvoerders maakten contact met de familie en vroegen als losgeld een groot geldbedrag in euro. De familie maakte vervolgens een afspraak met Jackney om het losgeld aan hem af te staan, zodat Eric kon worden vrijgelaten. In deze zaak waren er nog zes andere personen aangehouden. Uit het nadere onderzoek is gebleken dat zij niets te maken hadden met de zaak.
Jackney heeft toegegeven dat hij met zijn kompanen Eric had gegijzeld over een drugsdeal. Rechercheurs van Regio Oost in samenwerking met leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben op 2 november, na uitgewerkte informatie, kunnen achterhalen waar het slachtoffer was ondergebracht.
De verdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de zes overige verdachten na verhoor zijn heengezonden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald