Man verliest geslachtsdeel na beschieting door collega

Een ruzie tussen twee mannen is zodanig uit de hand gelopen, dat de 33-jarige Bryan M. met een jachtgeweer heeft geschoten op zijn collega, een 42-jarige man. Het slachtoffer is zijn geslachtsdeel geraakt. Dit voorval vond twee weken terug plaats te Dagu Ede, de werkplek Texas aan de Lawarivier.
De recherche van Regio Oost heeft de 33-jarige verdachte aangehouden voor zware mishandeling. Na de beschieting werd het slachtoffer voor medische hulp afgevoerd naar een ziekenhuis te Gran Santi, waar hij werd overgevlogen naar Cayenne in Frans-Guyana.
Terwijl de rechercheurs van Regio Oost voorbereidingen troffen om de plek aan te doen, meldde de verdachte zich bij de dienstdoende militairen aan. Hij werd vervolgens door de militairen overgedragen aan leden van het Regio Bijstandsteam Oost, die de verdachte in afwachting op recherche Oost onder toezicht stelden.
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat beide mannen hosselaars zijn en per boot, taxiritten voeren van de plek Stoelmanseiland vice versa. Volgens verklaring van de verdachte werd het latere slachtoffer boos, omdat hij meer klanten kreeg en deed toen bedreigende uitlatingen naar zijn concurrent.
Verder gaf de verdachte aan dat ter voorkoming van escalatie hij zijn jachtgeweer pakte om naar zijn huis te gaan, maar de andere man liep op hem af. Hij schoot in de richting van de andere man, die aan zijn geslachtsdeel werd geraakt.
Door tussenkomst van derden kon het slachtoffer worden afgevoerd. In de ziekeninrichting moest er operatief worden ingegrepen, waarbij het slachtoffer zijn geslachtsdeel verloor.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de schutter ingesloten. De recherche van Regio Oost onderzoekt deze zaak verder.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald