Man smokkelde drugs om auto af te lossen

10/12/2020 02:27 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Gylan W. is woensdag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan tien maanden en veertien dagen voorwaardelijk onder aftrek en een boete van SRD 3.000 of acht weken hechtenis. Rechter Maureen Dayala heeft hiermee de eis van officier van justitie (ovj) Mirella van Dijk overgenomen. Zij heeft bij het formuleren ervan ook rekening gehouden dat Gylan W. eerder niet heeft terechtgestaan.
Hij heeft in februari geprobeerd om cocaïne, verborgen in versnaperingen, te smokkelen naar Nederland via een pakkettendienst. De verdachte zei dat hij zijn auto niet verder kon aflossen en dat wilde doen met de duizend euro die hij zou ontvangen voor het posten van de doos. Hoewel Gylan W. zelf zegt dat het om vijftig gram cocaïne ging, staat in het politiedossier 109 gram.
Toen de rechter hem vroeg of hij gedacht heeft aan de gevolgen van zijn daad, zei de man dat hij zijn financieel probleem wilde oplossen. Ovj Van Dijk vroeg hem met enige verbazing of hij omwille van zijn auto zijn vrijheid op het spel heeft gezet. Gylan W. erkende dat de problemen nu juist erger zijn geworden. Zo wil zijn werkgever zijn arbeidscontract beëindigen.
Advocaat John Kraag zei dat zijn cliënt op amateuristische wijze iets heeft geprobeerd om uit zijn probleem te komen. Doordat hij zodanig in de problemen was, was het onmogelijk om logisch te denken. De raadsman vroeg de rechter het strafvoorstel van de ovj over te nemen en wees ook op het mogelijke baanverlies, waardoor zijn cliënt het financieel moeilijker zal hebben.
Daarom werd ook aan de magistraat gevraagd Gylan W. alvast in vrijheid te stellen, zodat hij de boete kan betalen. Rechter Dayala ging mee met dit verzoek. De veroordeelde, die spijt heeft betuigd voor zijn daad, heeft een maand de tijd om de boete van SRD 3.000 te betalen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname