Man slaat Franse president Macron in gezicht

De Franse president Emmanuel Macron is vandaag door een man in zijn gezicht geslagen. Dat gebeurde tijdens een bezoek van de president aan het departement Drôme in het zuidoosten van Frankrijk. De man die sloeg werd daarna meteen besprongen door beveiligers. Hij en nog een andere persoon zijn aangehouden.
Videobeelden van de klap gaan rond op sociale media. Het incident is door de woordvoering van de Franse president bevestigd aan lokale media, hoewel er wordt gesproken van ‘een poging tot een klap’.

תיעוד: נשיא צרפת עמנואל מקרון חוטף סטירה בסיור בדרום מזרח צרפת pic.twitter.com/h2LhhFGg5V
— Romi Friedman | רומי פרידמן (@FriedmanRomi) June 8, 2021

Op de beelden is te zien dat de man die Macron op de linkerkant van zijn gezicht slaat, zich in een menigte achter hekken bevindt. Hij draagt een groen T-shirt en een bril. Als Macron nadert en de man wil spreken, haalt die uit naar het gezicht van de president, zo tonen de beelden.
Veiligheidsfunctionarissen trekken Macron meteen weg en duwen de man tegen de grond. De slaande man en een andere persoon zijn gearresteerd. De man riep de leuze ‘A bas la Macronie’, waarmee hij kritiek uitte op het beleid van Macron. Ook zou hij leuzen hebben geroepen van het leger uit de tijd dat Frankrijk nog een monarchie was.
De identiteit en het motief van de man die sloeg zijn nog onbekend.
De Franse premier Jean Castex bestempelt het incident als ‘een belediging voor de democratie’, meldt persbureau Reuters.
RondreisHet incident vond plaats in Tain-l’Hermitage, onder Lyon. Macron is bezig aan een rondreis door zijn land. Het was de tweede stop tijdens die reis, waarmee hij de ‘pols van het land’ wil opnemen na ruim een jaar coronacrisis. In de Drôme spreekt hij met vertegenwoordigers van de horeca over het ernstige gebrek aan mankracht in de sector na de coronacrisis. Ook praat hij er met studenten. De komende tijd zijn ruim tien bezoeken van de Franse president gepland.
Morgen zet Frankrijk een volgende stap in de versoepelingen: restaurants mogen dan ook binnen eten serveren (voor een beperkt aantal mensen) en de avondklok wordt verruimd van 21.00 uur naar 23.00 uur.
AD

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald