Man overlijdt aan steekverwonding

Hendrik Ashruf is op woensdagavond 30 december middels een steekverwonding aan de Jagdeiweg om het leven gekomen. De politie van het bureau Kwatta en de afdeling Kapitale Delicten gingen naar de plek en troffen, het lichaam van een manspersoon die geen teken van leven meer vertoonde, aan.
Uit verklaringen blijkt dat de verdachte A.W. samen met zijn vrouw bij zijn schoonouders op dat adres was. Zijn schoonvader en het latere slachtoffer Hendrik en ene S.S. zaten op dat moment te borrelen. Bij het zien van S.S., raakte A.W. ontstemd vanwege een geval van seksueel misbruik dat zich in het verleden heeft voorgedaan. De inmiddels aangeschoten schoonvader die goed bevriend is met S.S., merkte het ontstemde gedrag op en begon op A.W. te schelden.
A.W. die van plan was te vertrekken, duwde zijn bromfiets de straat op en nam plaats op het rijtuig om met zijn echtgenote te vertrekken. Op hetzelfde moment merkte hij op dat Hendrik, zijnde een neef van zijn vrouw, bewapend met een plank naar hem toerende. Bij die gelegenheid haalde A.W. een mes tevoorschijn dat hij aan de voorzijde van zijn bromfiets had. Hendrik die met de plank op hem afkwam, raakte gewond door het scherpe voorwerp dat A.W. in zijn hand had.
Hierna rende de gewonde Hendrik weg, maar zeeg neer en heeft kort daarna het leven gelaten. De arts stelde de dood van Hendrik vast. Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen, terwijl de verdachte A.W. achter slot en grendel is geplaatst.
Het verdere onderzoek wordt verricht door de afdeling Kapitale Delicten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald