Man ontkent diefstal gouden halsketting

06/11/2020 04:25 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Hoewel Brayen P. donderdag in de rechtbank is herkend als degene die op 28 januari samen met een andere persoon een beroving heeft gepleegd, blijft hij dit ontkennen. Eén van de slachtoffers getuigde donderdag dat ze vóór de beroving al geruime tijd een zwarte auto geparkeerd zag voor het appartementencomplex waar ze was. Op 25 januari was de auto er ook en een vrouw met rasta en een korte man met een rode pet waren uitgestapt. De man heeft ze later herkend als de dader. De twee liepen naar het naastgelegen perceel waarvan ze vermoedde dat de vader van de vrouw daar woont.
Op de bewuste dag, kort vóór de beroving, kwam de vrouw met rastakapsel haar vriendin vragen hoeveel huur er wordt betaald voor het appartement. De getuige zegt dat ze op dat moment in bad was. Ze hoorde op een gegeven moment haar vriendin gillen. Er kwamen daarop twee mannen op haar af van wie de ene haar een kniestoot gaf en daarna wegrende met haar gouden halsketting. De vrouwen renden de mannen achterna. Naar de getuige later vernam, is Brayen P. de vriend van de dochter van de buurman die naast het appartementencomplex woont. Ze zegt dat ze al een jaar daar bleef en hem nooit eerder in de buurt heeft gezien dan alleen de keren, enkele dagen vóór de beroving, toen hij zijn auto daar parkeerde. Ze vermoedt dat de man zich kwam oriënteren.
De getuige vertelde dat ze Brayen P. positief heeft herkend omdat zijn pet en masker afgevallen waren. De verdachte zegt dat hij inderdaad bij zijn schoonvader was, maar beweert niets af te weten van de beroving. “Noiti mi roof den sma”, klonk het steevast. Brayen P. zegt dat de politie zijn huis overhoop heeft gehaald maar toch niets heeft gevonden. Hij is in 2013 al eerder veroordeeld. Officier van justitie Roline Gravenbeek merkte op dat de verdachte in eerste instantie een andere achternaam had doorgegeven aan de politie en noemde dit verdacht. Volgens de verdachte is dat zijn vaders naam. Op 10 december houdt de officier van justitie haar requisitoir.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname