Man om SRD 20 en mishandeling zus in de bak

De 28-jarige D.V. alias ‘Toen Toen’ is op 23 maart door de politie op de kruising van de Martin Luther King- en de Industrieweg Zuid aangehouden. Hij wist gedurende zes maanden uit handen van de politie te blijven. Een 32-jarige vrouw, S.V., heeft op 19 september vorig jaar aangifte tegen de verdachte gedaan op het politiebureau Latour.
Volgens verklaring van de aangeefster stuurde zij haar zoontje naar de winkel met een SRD 20 om brood te kopen. Toen de verdachte D.V. de jongen zag, trok hij het geld uit zijn hand en ging met het geld ervandoor. Toen haar jongere broer D.V thuiskwam, vroeg S.V. hem om rekenschap. Dit viel niet in goede aarde viel bij hem, waardoor haar jongere broer een bijl pakte en de arm van zijn zus daarmee kapot sloeg.
Na het gepleegde feit maakte D.V. zich uit de voeten en wist enige tijd uit handen van de politie te blijven. De aangeefster is door deze mishandeling deels verlamd geraakt. Na uitgewerkte informatie door de Recherche van Regio Midden aan wie de zaak is overgedragen, kwam D.V. in beeld.
Hij werd door het gemengd politieteam in een taxi op bovengenoemde kruising gesignaleerd en aangehouden. Bij de aanhouding verzette D.V. zich hevig, maar met vereende krachten gelukte het de wetsdienaren hem in de boeien te slaan. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald