Man dronk ‘palm’ tegen Covid-19

05/11/2020 01:32 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Parmanand M. probeerde woensdag zijn deelname aan het verkeer onder invloed van alcohol op een voor de rechter opmerkelijke wijze te rechtvaardigen. Hij wilde namelijk doen geloven dat de twee shots ‘palm’ die hij had gedronken bedoeld waren om weerstand te bieden tegen Covid-19. “Alle mensen zeggen dat je geen Covid-19 kan krijgen als je ‘palm’ drinkt, daarom heb ik het gedronken”, zei de verdachte zonder blikken of blozen.
Hij vertelde dat zijn vader hem het advies had gegeven. Hoewel hij naar eigen zeggen zelf nooit eerder ‘palm’ had gedronken, voelde hij zich vanwege deze ‘theorie’ wel geroepen dit te doen. De verklaring van de man wekte op de lachspieren van de aanwezigen onder wie officier van justitie Nirmala Maikoe. Rechter Lydia Ravenberg vroeg hem of hij een loopje dacht te nemen met de rechterlijke macht.
Het voorval heeft plaatsgehad in district Saramacca. Parmanand M. wilde bij zijn aanhouding geen bloedtest ondergaan. Als reden hiervoor gaf hij op dat hij de politieagenten niet wilde belasten om special daarvoor naar Paramaribo te rijden. Uit het politierapport blijkt dat hij een waggelende gang had en wartaal sprak.
Ook uit een schrijftest op het politiebureau blijkt dat de man dusdanig dronken was. Zijn handschrift in beschonken toestand en daarna vertoonde significante verschillen. Ook hiervoor had Parmanand M. een verklaring. Hij zei dat hij in eerste instantie ‘laks’ had geschreven omdat hij niet wist dat het om een schrijftest ging. Bij de tweede test wist hij dat wel.
De officier van justitie heeft bij het bepalen van haar strafeis rekening gehouden met het feit dat de verdachte een first offender is. Ravenberg zei dat, hoewel het de eerste keer is dat de verdachte voor de rechter stond, hij wel “mondig” is geweest gezien zijn verklaringen. Ze legde hem conform de strafeis een geldboete van SRD 2.000 op, te vervangen met vier weken hechtenis en ontzegging van de rijbevoegdheid voor acht maanden onder aftrek.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname