Man die zich voordeed als agent, ingesloten

Babel A. (23) is door de Recherche van Regio Midden bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo maandag op het Flora-A project opgespoord en aangehouden. De verdachte deed zich voor als een politieman. Middels sirene en een meertonige hoorn die  verdachte aan zijn voertuig had bevestigd, sommeerde hij de aangever op zaterdag 9 januari aan de Indira Ghandiweg zijn voertuig tot stilstand te brengen.De autobestuurder gaf gevolg aan de opdracht waarna Babel A. de man het bevel gaf zijn handen omhoog te houden en te dansen. Na dit ontoelaatbaar gedrag van de verdachte die vergezeld was van drie andere mannen, reden zij met een hoge snelheid weg.
Op grond van de aangifte werd de informatie uitgewerkt en werd Babel A. in beeld gebracht. Bij de aanhouding is op hem een gasbuks aangetroffen en in beslag genomen. Het voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd, is in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.
Bij de voorgeleiding hield de verdachte de politie voor dat hij lollig wilde doen. Verder verklaarde de man dat hij de sirene en hoorn bij een winkel heeft gekocht. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zijn drie kompanen zijn voortvluchtig. De politie heeft eerder in een persbericht aangegeven dat zij zal optreden tegen verkeersdeelnemers die onbevoegd gebruik maken van sirenes of meertonige hoorns. De overtreders brengen de veiligheid op de weg in gevaar.De politie roept personen die op dezelfde wijze bejegend zijn geworden op, zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die belast is met deze zaak. Deze afdeling is te bereiken op de telefoonnummers 58200/582050. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com