Man die inbrak op school met stootkar aangehouden

De 46-jarige verdachte Otto A is in de ochtend van 14 juli door de politie van het bureau Latour aan de Martin Luther Kingweg (MLK-weg), ter hoogte van de Industrieweg, aangehouden. Op Otto, die geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft, werd een stootkar aangetroffen en in beslag genomen. Aangezien hij de herkomst van het goed niet kon verklaren bestaat het vermoeden dat de stootkar van diefstal afkomstig is.
Deze verdachte werd eveneens opgespoord voor een inbraak die op 10 juli op een school aan de Majosteeg is gepleegd. De schoolleiding deed van deze inbraak aangifte bij de politie tegen onbekende daders. Volgens verklaring van de aangeefster zijn er bij de inbraak een aantal ventilatoren en andere goederen weggenomen. Otto werd van deze inbraak als verdachte aangemerkt, toen hij op 11 juli het politiebureau Latour aandeed en een politieambtenaar voorhield dat hij de inbraak op die school heeft gepleegd.
Verder gaf hij de politieman aan dat hij aanwijzingen kon doen waar de ventilatoren zijn. Terwijl de politieman naar binnenliep om de bijzonderheden beter op te kunnen nemen, maakte Otto zich uit de voeten. Hij werd in de directe omgeving opgespoord maar niet aangetroffen. Tijdens surveillance werd deze verdachte op 14 juli aan de MLK-weg aangehouden met in zijn bezit de stootkar.
Over de buitgemaakte ventilatoren en andere weggenomen goederen legt hij tegenstrijdige verklaringen af. De verdachte werd voorgeleid en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. De eigenaar van de stootkar mag contact opnemen met de politie van Latour.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald