Man aangehouden voor oplichting via Facebook

De 46-jarige S.K. is op 11 december door de politie van Geyersvlijt aangehouden voor oplichting via Facebook. De verdachte publiceerde via Facebook een bericht dat hij een benedenwoning verhuurde. In de bovenwoning verbleef de huurder zelf.
Enkele woningzoekenden reageerden op het bericht en maakten een afspraak met de verhuurder. Op de afgesproken plek betaalden de verhuurders alvast het gevraagde bedrag. S.K. hield de mensen dan voor dat hij nog bezig was met kleine renovatiewerkzaamheden en dat hij nog bezig was de airco in orde te maken.
Na de geldbedragen te hebben ontvangen was hij vanaf dat tijdstip niet meer bereikbaar. Inmiddels hebben vijf benadeelden aangifte van oplichting tegen S.K. gedaan. De verdachte werd opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het OpenbaarMinisterie is de Facebook-oplichter in verzekering gesteld.
Het vermoeden bestaat dat er meerdere personen zijn benadeeld. Dezeworden opgeroepen zich te begeven naar het politiebureau Geyersvlijt voor hetdoen van aangifte.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald