Lucht tussen bondscoach en SVB-bestuur opgeklaard

Tussen bondscoach Dean Gorré en de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is er een compromis bereikt. Keeper Claidel Kohinor zal vandaag alsnog afreizen naar de Verenigde Staten van Amerika. Gisteravond is de vlucht niet doorgegaan omdat het toestel laat aankwam op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De onenigheid ontstond toen SVB geen toestemming gaf dat Kohinor alsnog afreist, omdat er geen groen licht is van de Concacaf of de keeper zich mag voegen bij de ploeg in Orlando.

Krishnadath zegt aan dat het SVB-bestuur niet zonder meer heeft geweigerd om de keeper alsnog te laten afreizen. Er is geen overleg vooraf gepleegd met het bestuur door de bondscoach, die de vlucht voor Kohinor had geboekt. De bondsarts heeft contact gelegd met het Bureau Openbare Gezondheidszorg en de medische afdeling van Concacaf. De procedure die nodig is, was niet gevolgd.

Concacaf heeft als procedure dat er twee afzonderlijke negatieve PCR-testresultaten moeten zijn die tussen 12 en 48 uur moeten worden afgenomen. Er moet een verzoek worden ingediend bij Concacaf Medical om toestemming te krijgen opdat de persoon mag deelnemen aan de wedstrijden. Dit verzoek moet 48 uur voordat de wedstrijd begint worden ingediend.

Op basis van de procedures die gelden, heeft het SVB-bestuur zich op het standpunt gesteld dat het geen zin heeft voor Kohinor om af te reizen naar Orlando. Krishnadath zegt dat alles goed is overwogen en niet op basis van willekeur is gehandeld. De keeper zal volgens de geldende regels niet kunnen worden opgesteld tijdens de wedstrijd vrijdag tegen Costa Rica. Voor de zoete vrede is er toch een compromis gesloten.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com