Louisiana kijkt aan tegen wekenlange stroomuitval

Terwijl de opruiming in Louisiana van orkaan Laura begint, waarschuwde de gouverneur van de deelstaat zondag dat er een lang herstel op komst is, aangezien honderdduizenden nog steeds zonder stroom zitten. Gouverneur John Bel Edwards zei op een persconferentie dat de orkaan van categorie 4, die donderdag net ten zuiden van Lake Charles bij Cameron aan land kwam, ongeveer 500 elektrische palen heeft beschadigd of vernietigd. Edwards zei dat het herstellen van de energie een “lang en moeilijk proces” zal zijn.”We gaan heel, heel hard werken aan de stroomstoringen, aan de watersystemen, aan de behuizing”, zei hij op een persconferentie. “Maar dit zal allemaal niet gemakkelijk zijn. Het zal niet zo snel gebeuren als de meeste mensen zeker zouden willen.”Volgens de website poweroutage.us die de stroomuitval volgt, hebben meer dan 309.000 klanten geen stroom in Louisiana, waarbij het zuidwestelijke deel van de deelstaat het zwaarst is getroffen. Ongeveer 54.000 in Oost-Texas hebben ook nog te lijden van de stroomuitval.Het in New Orleans gevestigde Entergy zei dit weekend dat Laura, de sterkste storm die Louisiana sinds 1856 heeft getroffen, ernstige schade heeft toegebracht aan hoogspanningsleidingen en andere belangrijke infrastructuur. “We verwachten dat het herstel net zo moeilijk en uitdagend zal zijn als we ooit in het verleden hebben meegemaakt. Klanten mogen wekenlange stroomonderbrekingen verwachten”, aldus Phillip May, president en CEO van Entergy Louisiana.Oost-Texas, dat ook enkele van de ergste gevolgen van de storm te verduren had, wordt volgens het bedrijf even zwaar getroffen.”Terwijl er vooruitgang wordt geboekt in ons systeem, is het een cruciale prioriteit om de eerste transmissiebron naar Lake Charles opnieuw van stroom te voorzien om het proces van stroomherstel naar sommigen in het gebied eerder te starten, maar voor anderen kan het weken duren,” zei Entergy.

Mensen in het zuidwesten van Louisiana zijn begonnen met het opruimen van de gevolgen van de vernietigende orkaan die donderdag aan land kwam. (Foto: Reuters)

Ploegen zullen honderden transmissietorens moeten herbouwen, samen met het terugzetten van neergehaalde elektriciteitspalen en leidingen, het opruimen van puin en het beoordelen van schade, zei Scott Aaronson, vicepresident van beveiliging en paraatheid voor het Edison Electric Institute, de vereniging van elektrische bedrijven die eigendom zijn van investeerders in de VS.
Meer dan 29.000 arbeiders uit ten minste 29 staten, Washington D.C. en Canada gaan door met het inschatten van de schade en werken eraan om de stroom te herstellen waar dat veilig is, zei de vereniging in een e-mail aan FOX Business.Afgezien van de aanhoudende stroomuitval, blijft de Amerikaanse productie van ruwe olie in de Golf van Mexico met ongeveer 70% gedaald, of ongeveer 1,29 miljoen vaten per dag, volgens gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken op zondag.Het Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) zei dat in totaal 139 platforms van boorplateaus in de golf zondagmiddag onbemand waren, ten opzichte van de 310 die woensdag werden geëvacueerd toen Laura de kust naderde. BSEE zei ook dat de aardgasproductie ook na de storm bijna 50% lager blijft.Reuters meldde zondag dat Exxon begon met het opstarten van zijn afdeling voor ruwe olie in Beaumont, Texas, nadat het gebied gespaard was gebleven van het ergste van de storm.De categorie 4-orkaan Laura pakte windsnelheden van 240 km per uur en verwoestte de stad Lake Charles, La. Tot dusver zijn 18 doden in Texas en Louisiana toegeschreven aan de storm; meer dan de helft van die mensen kwam om het leven door koolmonoxidevergiftiging door de onveilige werking van generatoren. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com