Lockdownovertreder raakt waardevolle spullen kwijt na aanhouding

De 31-jarige lockdownovertreder J.S, die op 16 december werd overgebracht naar de hal van de Politie Academie, ontdekte een dag later dat er uit haar auto spullen zijn weggenomen. Het zou gaan om een geldbedrag in Surinaamse dollar, een gouden hanger en gouden ring.
Ze verklaarde bij de politie, dat ze haar auto langs de Kasabaholoweg liet staan en een ruit van haar portier niet helemaal dichtgaat. De verdachte RB zou hiervan op de hoogte zijn, beweert J.S. R.B is op 19 december door de politie van het bureau Uitvlugt op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.
De jeugdige verdachte gaf bij de voorgeleiding aan, dat hij van op een afstand zag dat J.S. door de politie staande werd gehouden. De vrouw die vermoedelijk ‘Yami’ bij zich had, gooide dit bij het zien van de politie onder haar auto. Als lockdownovertreder werd zij vervolgens meegenomen door de politie.
R.B liep hierna naar het voertuig en nam alleen de ‘Yami’ onder de auto op en verrichtte geen andere strafbare handelingen. De gestolen goederen zijn nog niet terecht.
De 16-jarige is meermalen in aanraking gekomen met de politie. Hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Gezien zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doeli.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald