Linga: Vervallen producten Brokopondo wordt aangepakt

Uit controle in Brokopondo door de leverancier van kippenbouten, Simextra International NV, blijkt dat door derden een oude partij uit 2020 is geleverd aan supermarkten. De winkelier die vervallen geïmporteerde kippenbouten verkocht, kan ook geen factuur van levering aantonen. Dit heeft de leverancier gerapporteerd aan de beleidscoördinator van Brokopondo, Freddy Linga.

De importeur deelt mee dat in 2021 de fabriek in de Verenigde Staten is gestart met de distributie van nieuwe zichtbare data op de verpakking, zoals vervaldatum en halal logo. Er is een beroep gedaan op de winkeliers om de gezondheid van burgers niet in gevaar te brengen.

Nadat ontdekt was dat heel wat vervallen producten in de winkels in Brokopondo liggen, is de Vliegende Brigade en het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, ingeschakeld. Linga zegt aan dat de Vliegende Brigade deze week gesprekken wil voeren met leveranciers en winkeliers over het probleem van vervallen producten. Deze situatie moet volgens de beleidscoördinator Brokopondo grondig worden aangepakt, want de gezondheid van mensen wordt in gevaar gebracht.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com