Limburg ontheven als directeur NII

17/08/2020 13:39 – Ivan Cairo
: dWT Archief  
PARAMARIBO – Clifton ‘Limbo’ Limburg is maandag (vandaag) uit zijn functie als directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII), nu Communicatiedienst Suriname (CDS) ontheven. Hij kreeg vandaag een brief van Adjay Moensi directeur van het kabinet van de president waarin dat hem wordt meegedeeld.
Ook kreeg hij de instructie per ommegaande “de overdracht te doen van alle aan de staat toebehorende goederen en documenten aan de heer Alven Roosveld”. Limburg wordt ter beschikking gesteld van directeur Moensi. Zijn ontheffing hing vanaf de nieuwe regering is aangetreden in de lucht. Hij heeft NII vanaf de oprichting geleid.
Limburg die tijdens de regering-Wijdenbosch/Radhakishun op de afdeling Voorlichting van het  kabinet van de president werkte, werd na het aantreden van de regering-Venetiaan/Ajodhia ook al thuis gezet. Het was slechts een kwestie van tijd voordat zijn ontheffen dat geformaliseerd zou worden. Limburg had zich tijdens de regeringen-Bouterse de afgelopen 10 jaar vooral als presentator ‘Limbo’ van het radioprogramma Bakana Tori het mondstuk van die regeringen gemaakt.
Hij leverde felle kritiek op de oppositie of op acties van tegenstanders van de regering. De wijze waarop hij politieke tegenstanders op de korrel nam werd hem niet in dank afgenomen en was vooral de kritiek dat de rol van ‘Limbo’ niet paste bij de formele functie als directeur van NII en defacto woordvoerder van de president en de regering. Nadat bekend werd dat er een nieuwe regering zou aantreden gaf hij in zijn programma aan te verwachten dat hij vervangen zou worden omdat dat de politieke realiteit is.
  Tweet 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname