‘Libi en gi grontapu’

13/11/2020 02:02 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Abigail L. heeft de man, met wie ze een buitenechtelijke relatie had, donderdag om vergiffenis gevraagd om de verwondingen die ze hem heeft toegebracht. Ze heeft hem zodanig met een houwer bewerkt dat zijn rechterhand losraakte. Deze is inmiddels weer aangehecht door de arts, maar de man kan de hand niet meer bewegen.
Het feit is op 14 september gebeurd. De man kwam vanuit Frans-Guyana naar de stad en ging thuis bij Abigail L. De twee gingen op een gegeven moment naar de kamer waar er volgens de vrouw een woordenwisseling ontstond, omdat ze hem ermee had geconfronteerd dat hij al een vrouw heeft. Dat wist ze niet, beweert ze. Echter, de man zegt Abigail L. vanaf het begin te hebben gezegd dat hij in een relatie zit.
Hij vertelde donderdag als getuige dat Abigail L. hem had gevraagd om een bepaalde seksuele handeling met haar te verrichten, maar hij weigerde. Hij viel op gegeven moment in slaap en is toen met de houwer bewerkt door de vrouw. De verdachte had eerder verklaard dat het slachtoffer haar eerst had aangevallen met het voorwerp, maar hij ontkent dat.
Volgens de man heeft hij Abigail L. nooit bedreigd of mishandeld. Het verbaast hem dat ze zoiets heeft gedaan, omdat hij haar altijd goed heeft behandeld en haar alles gaf wat ze wilde. Abigail L. betuigde huilend spijt en zei dat ze niet wist dat het zo zou aflopen. Het slachtoffer heeft positief gereageerd op haar verzoek om vergiffenis en wilde van de rechter weten hoe lang Abigail L. haar straf nog moet uitzitten. Zelf heeft hij niet graag dat ze nog langer vastzit. “Libi en gi grontapu”, zei hij tegen de rechter. De zaak wordt op 10 december voortgezet met het requisitoir en pleidooi.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname