Levensgevaarlijke woonomstandigheid in Commewijne

Zondag jongstleden trok het gezelschap ‘Vrienden van Paramaribo-Noord’ naar het district Commewijne om er te socialiseren met seniorenburgers en kinderen die zijn ondergebracht in een revalidatiecentrum, bejaardentehuizen en kindertehuizen en die te vertroetelen.
Uitspattingen
Het district Commewijne geniet de bewondering van de Vrienden van Paramaribo-Noord. “Vergeleken met Paramaribo ziet het er veel properder uit. Wat niet wil zeggen dat het citrus-district niet gebukt gaat onder de crises en er getreurd wordt over de positie waarin sommige personen verkeren. Alcohol- en drugsmisbruik, huiselijk geweld zijn uitspattingen die het district schade beschadigen.”
Onbewoonbaar verklaren
Dat niet alles goed en wel is in Commewijne, valt onder andere af te lezen van de toegevoegde foto van een op instorten staande woning waarin mensen verblijven. Het is een levensgevaarlijke woonsituatie. Het bezoekend gezelschap kon het niet bevatten, dat de overheid niet ingrijpt en het huis onbewoonbaar verklaart. Of is het toelaatbaar?
Omissie
Dagblad Suriname was in de editie van dinsdag jongstleden niet vlekkeloos. Onder de kop: Vriendenkring Paramaribo-Noord: “geven maakt”, werd een naamfout gemaakt. Het gezelschap noemt zich “Vrienden van Paramaribo-Noord” en geen “vriendenkring”.
Doe wel en kijk niet om
Uw verslaggever verzuimde ook de sponsoren die hebben bijgedragen aan de verwennerij van bejaarden- en kinderentehuizen. De Vrienden van Paramaribo-Noord wuifden deze fout weg met: “Doe wel zonder lof of dank daarvoor af te wachten”. Maar de nalatigheid wordt bij deze toch gecorrigeerd. Het waren Amat Sakijo, familie Nurse, Kaartenclub A. Malhoe, High Jet Helikopters en Suriname Herald die de geste mede mogelijk maakten. HD

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname