Levens belooft eigen gebouw voor kunst

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft beloofd, dat voor het beoefenen van kunst er een eigen gebouw komt. Deze belofte deed zij onlangs bij de opening van de 55ste editie van de Nationale Kunstbeurs.
Minister Levens gaf ook aan dat ze nog niet zeker is welk gebouw wordt toegewezen aan de kunstwereld van Suriname, maar haar belofte zal ze zeker nakomen. Michel Brahim, voorzitter van de Nationale Kunstbeurs opende de avond met woorden van tevredenheid, omdat er nu eindelijk een start is gemaakt met een virtuele beurs. Het idee bestond er al twee jaar, voordat het werkelijk vorm kreeg.
Wat ook niet mocht ontbreken was ode aan Soeki Irodikromo, die eerder dit jaar is overleden. Deze goede kunstenaar was vanaf het begin van de Nationale Kunstbeurs aanwezig met zijn kunstwerken. George Struikelblok heeft speciaal voor de opening van de virtuele beurs zijn atelier beschikbaar gesteld.
De Nationale Kunstbeurs is niet meer weg te denken. Nu de beurs virtueel te volgen is zullen mensen over de hele wereld kunnen genieten van de prachtige kunstwerken. Er doen zoals gewoonlijk vijftig kunstenaars mee uit landen zoals Nederland, Colombia, Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Ook personen uit enkele andere landen uit de regio doen mee.
Gehoopt wordt dat de website ook heel veel bezoekers aantrekt om de verschillende kunstwerken te bekijken en eventueel te kopen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald