Leter leidt Odessa naar zege

02/04/2021 03:34 – Terence Oosterwolde

Surinames Dancell Leter (2) in de verdediging in de voorlaatste ontmoeting tegen het New Mexico Military Institute. : NMMI Athletics  
PARAMARIBO – Met een haast perfecte game heeft Dancell Leter Odessa College donderdagavond geholpen aan een 74-68 overwinning op South Plains College. De Surinaamse basketballer, die een basisplek had en 25 minuten speelde, kwam tot een team-high achttien punten. Hij maakte zes van de acht veldbaskets, scoorde zijn enige three-pointer en benutte drie van de vier vrije worpen. Verder was de forward goed voor zeven rebounds, drie steals en één assist.
De nederlaag was de eerste dit seizoen voor South Plains College (17-1/12-1 conference), die ook de koppositie in de Western Junior College Athletic Conference kwijtraakte aan de school van Leter. Odessa College, die bij de rust met 38-25 voorstond, verbeterde haar winst-/verliesstaat naar 20-1. The Wranglers wonnen hun laatste acht duels op rij en zijn in de eigen OC Sports Center in Odessa, Texas nog ongeslagen: 11-0. De ploeg speelt op 7 april in het WJCAC Tournament, dat wordt afgewerkt in de Rip Griffin Center in Lubbock, Texas.
Op 29 maart had Odessa College op bezoek bij het New Mexico Military Institute met 78-69 gewonnen. Leter was toen goed voor zes punten, zes rebounds en één steal in twintig minuten als basisspeler. Hij scoorde drie van de acht veldbaskets en miste zijn enige three-pointer. In de ontmoeting daarvoor – de uitwedstrijd tegen Clarendon College (98-76) – droeg hij vijf punten, zes rebounds, één assist en één block bij in negentien minuten. Hij miste toen zijn enige veldbaskets en één van de drie three-pointers, maar benutte zijn beide vrije worpen.
Leter, die vanuit Jacksonville College, eveneens in Texas, transfereerde naar Odessa College, speelde alle 21 wedstrijden dit seizoen. Slechts één keer stond hij niet in de basis. De Surinamer heeft gemiddelden van 8,4 punten, 4,2 rebounds, 1 assist, 1 steal in 15,8 minuten. Hij scoorde 58,5 procent van zijn schoten, 51,6 procent van zijn driepunters en benutte 73,5 procent van zijn vrije worpen. Na twee seizoenen in de Division I van de National Junior College Athletic Association, zal Leter de overstap maken naar Dixie State University, een Division I NCAA-school in Utah.
Cyarah Kensmil en Ranger College bogen woensdag het hoofd voor McLennan Community College: 43-46. De Surinaamse was goed voor zeven punten, negen rebounds, drie assists en twee steals in 32 minuten. Ze scoorde drie van haar elf schoten en benutte één van de twee vrije worpen. The Lady Rangers staan op een 10-10 winst-/verliesstaat. De ploeg verloor vijf van haar laatste zes wedstrijden. In de Northern Texas Junior College Athletic Conference wordt met een 10-6 record de vierde plek bezet achter Hill College (14-2), Grayson College (13-3) en Temple College (10-6).
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname