Leo Brunswijk en Mellisa Santokhi getipt in rvc Staatsolie

Een van de belangrijkste raden van commissarissen (rvc) die ingevuld moet worden, is bij Staatsolie. Starnieuws verneemt dat Leo Brunswijk door de ABOP is voorgedragen als president-commissaris. Hij heeft in diverse rvc’s zitting. Opvallend is eveneens dat president Chan Santokhi zijn echtgenote Mellisa, die jurist is, in de rvc wil benoemen. 

De algemene vergadering van aandeelhouders wordt volgens planning vrijdag gehouden. In de rvc zullen namens de VHP worden voorgedragen Jim Bousaid en Rayan Nannan. Daarnaast zullen ook twee personen door de ABOP worden voorgedragen. 

Hoewel de NPS behoorlijk wat stampij heeft gemaakt over dat ze ook zichtbaar wil zijn, is er nog niemand van de groene partij voorgedragen in de rvc’s. Tot nu toe was het niet gebruikelijk dat de echtgenote van de president, die als first lady ceremoniële taken heeft, in bestuurlijke commissies en rvc’s werd benoemd. Zij wordt ook ingezet door de president voor werkzaamheden op zijn kabinet. 

Staatsolie staat voor grote uitdagingen, waarbij er belangrijke beslissingen genomen moeten worden over de toekomst van de sector en hoe de exploitatie van de grote olievondsten aangepakt zal worden. Er zullen internationale leningen genomen moeten worden. Het bedrijf heeft criteria waaraan directieleden, management en de rvc-leden moeten beantwoorden. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com