Leerlingen muloscholen Latour en omgeving boeken succes; meer geslaagden dan vorig jaar

Leerlingen van de vierde klassen van de verschillende muloscholen te Latour en omgeving hebben dit schooljaar bijzondere schoolprestaties geleverd. Op de Sint Ceciliaschool aan de Ramgoelamweg hebben 43 leerlingen examen gedaan en is 43 procent direct geslaagd.
De leiding van de Sint Ceciliaschool is blij met het behaalde resultaat. Het schooljaar was een grote uitdaging. “Omgeving Ramgoelam is onze baby, we proberen alles in het werk te stellen om ook de leerlingen van deze buurten goed onderwijs te laten genieten. We cijferen geen enkele leerling weg, alles wat leerlingen van andere scholen kunnen, kunnen de leerlingen van deze buurt ook. De leerlingen hebben het dit jaar goed gedaan en we zijn blij daarmee.”

Schooldirecteur Cheryl Elmont van VOJ-Hockey is ook blij met het behaalde resultaat dit schooljaar. Aan het examen hebben 76 kandidaten deelgenomen. 42 kandidaten hebben direct de eindstreep gehaald. “Het doet ons goed,” zegt de blije Elmont. “We komen langzaam aan de top, het is de eerste keer dat we boven de 50 procent geslaagden hebben. Ik kijk nog uit naar een hoger percentage, na de herexamens,” zegt Elmont.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald