Leerkrachten verfraaien Potriboschool in Commewijne

15/11/2020 16:07 – Gilliamo Orban

: Gilliamo Orban  
COMMEWIJNE – Leerkrachten van de Potriboschool in Commwijne willen dat de scholieren in een kindvriendelijke omgeving les volgen, omdat daardoor de leerprestatie kan toenemen. Ze hebben daarom het initiatief genomen om op Divali het schoolgebouw, dat aan renovatie toe is, te verfraaien. “We maken de lokalen aantrekkelijk voor de kinderen. Dat zal ze aansporen om dagelijks met een positieve houding de school te bezoeken”, zegt Murlien Winter, onderhoofd van de Potriboschool, tegen de Ware Tijd.
Enkele ouders en oud-leerlingen hielpen mee bij het mooi maken van het schoolgebouw. De lokalen kregen een verfbeurt en de gaten aan de muren en deuren werden gedicht. “Leerkrachten hebben verfblikken gekocht en we hebben ook verf gehad van sponsoren”, geeft Winter aan.
De school telt momenteel ongeveer honderd leerlingen, veel minder dan voorgaande jaren. Soms genoten er rond de vierhonderd scholieren onderwijs. “Dat het aantal leerlingen sterk is gedaald, ligt mogelijk aan het feit dat de school er niet aantrekkelijk uitziet. Daarom proberen we het gebouw een mooi gezicht te geven, waardoor meer kinderen kunnen komen naar deze school.”
De Potriboschool, die nabij Stolkertsijver staat, lijkt volgens het onderhoofd vergeten. “Er gaan ook hier kinderen op school”, herinnert ze de verantwoordelijken. Het gebouw moest al geruime tijd terug gerenoveerd worden.
  Tweet
 

Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname