Leerkrachten binnenland vertrekken op eigen verzoek later

22/07/2021 08:06 – Van onze redactie

Onderwijsminister Marie Levens spreekt leerkrachten en kinderen uit Sipaliwini toe die in juni naar Paramaribo werden gehaald vanwege wateroverlast. : CDS  
PARAMARIBO – Hervatting van het onderwijsproces in het binnenland loopt extra vertraging op, omdat leerkrachten die tussen 19 en 26 juli naar hun standplaats moesten vertrekken dat niet doen. Ze hebben gevraagd later af te reizen “omdat hun financiële situatie op dit moment niet toereikend is, waardoor zij hun voorraad levensmiddelen niet kunnen inkopen”. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ingestemd.
De leerkrachten hebben volgens het departement benadrukt dat zij het belang van de herstart van het onderwijsproces onderkennen en ook bereid zijn om les te geven. Echter, zij moeten op financieel gebied goed daarop voorbereid zijn. De leerkrachten hebben het ministerie voorgehouden dat de goederen in het binnenland vier- tot vijfmaal duurder zijn.
Yuro Dipotaroeno, waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs, is akkoord gegaan met het later afreizen van de leerkrachten. Het nieuwe vertrekschema ontvangen de onderwijzers binnenkort. De afdeling Vervoer zal er één maken nadat het salaris is gestort.
Van het ministerie krijgen leerkrachten in het binnenland als ‘stimulans’ onder meer een standplaats- en een ontberingstoelage alsook een ontwikkelingspremie. Onderwijzers in district Sipaliwini krijgen daarbovenop 50 procent op hun bezoldiging. Echter, de leerkrachten hebben ook aangehaald dat pinnen bij de ATM’s in het werkgebied een luxe is.
Een andere reden die ze hebben opgegeven op hun latere vertrek te rechtvaardigen is dat schoolleiders vanaf maandag tot en met donderdag in de stad moesten zijn voor een fysieke training in verband met de afgifte van tablets. Door de hoge kosten voor internet is het voor de groep, schrijft OWC, “niet mogelijk om de trainingen online te volgen”.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname