Landelijke prijsvraag voor voj- en vos scholen succesvol afgesloten

Tekst en beeld Valerie Fris

PARAMARIBO — De landelijke prijsvraag voor voj- en vos scholen naar aanleiding van de uitgifte van het boek, Het Alakondre Drakenmeisje van Kit-Ling Tjon Pian Gi is vrijdag afgesloten. Zo een 80 leerlingen van scholen uit de verschillende districten hebben deelgenomen aan de prijsvraag die is georganiseerd door de Algemene Onderwijsbibliotheek en de Schoolmediatheekdienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De leerlingen konden meedoen in verschillende categorieën. Een tekening of schilderij maken en tegelijkertijd een verhaal of gedicht daarover schrijven werd extra beloond. De leerlingen mochten ook met zijn tweeën samenwerken of in een groep en de tekst voor een lied of rapnummer schrijven en presenteren.

“Door vaker te lezen verrijk je jezelf met kennis en begrijp je zaken ook beter”Lorian LepelbladLorain Lepelblad, waarnemend hoofd Bibliotheekwezen zegt dat het doel voor de prijsvraag is om de jongeren het belang van lezen te laten inzien en hen te motiveren vaker een boek te pakken. “Door vaker te lezen verrijk je jezelf met kennis en begrijp je zaken ook beter”, zegt zij. Wie het boek het Alakondre Drakenmeisje niet had gelezen kon niet werken aan zijn inzending.

De winnaars zijn geworden Ishaan Badal van de Bueno Bibazschool (Nieuw Nickerie), Rani Doebrie van de Scholengemeenschap Tamanredjo (Commewijne), Alicia Milan en Elias Noehamad van MULO Ellen (Commewijne), Jeremain Clemens en Rafael Sidoel van VWO–4 (Paramaribo) en Syesha Wongsodikromo, Tacharell Lapar en Yoma Apinsa van Mulo Kwatta.

Alle tekeningen met het cijfer acht of meer vielen in de prijzen zoals deze. De leerlingen hebben zich erg ingezet om het beste te presenteren.De prijs voor de school met de beste inzendingen was een Samsung tablet en ging naar VOJ Copieweg (Para). Alle leerlingen die een tien voor hun tekening kregen of meer dan een acht voor hun tekst, ontvingen ook een prijs.