In de aanloop naar de verkiezingen, profileren politieke partijen zich opnieuw als de redders van het volk. Opmerkelijk is de hernieuwde ijver van de Nationale Democratische Partij (NDP), die plotseling haar achterban wil doen geloven, dat zij inmiddels geleerd heeft, hoe een land degelijk bestuurd moet worden. Maar wie het recente verleden niet vergeet, weet beter: de NDP heeft haar kans gehad — en die kans werd verkwanseld met desastreuze gevolgen voor land en volk.
Onder het bewind van NDP werd Suriname in een neerwaartse spiraal getrokken. De inflatie steeg schrikbarend van 14 procent naar ruim boven de 60 procent, de monetaire reserves slonken van 700 miljoen naar slechts 118 miljoen Amerikaanse dollar, en de schuldenberg, groeide oncontroleerbaar. Dat was geen toeval of pech, maar het gevolg van wanbeleid, onverantwoord lenen, en een gebrek aan transparantie. De regering werd op krediet draaiende gehouden. Niet om te investeren in structurele vooruitgang, maar om de eigen positie politiek, veilig te stellen.
Wie deze periode heeft meegemaakt, herinnert zich hoe het land bijna economisch instortte. Het vertrouwen van internationale kredietbeoordelaars zakte weg, de nationale munt kelderde, en Surinamers voelden de gevolgen aan de kassa en in hun dagelijks leven.
En nu zouden we dezelfde partij weer moeten geloven? Omdat ze ineens ‘wijzer’ zijn geworden? De woorden van de erevoorzitter van de partij blijven resoneren, wat kom je dan doen? Die woorden vatten exact samen, hoe de partij naar regeren keek: zonder visie, zonder plan, maar met een houding van improvisatie en overmoed. Een regering kan een land niet runnen met holle leuzen en leningen. Ze moet bouwen, beschermen en de toekomst creëren.
Het huidige herstel, hoe moeizaam ook, is met bloed, zweet en offers opgebouwd. De weg omhoog is traag, maar zichtbaar. Waarom zouden we vijf stappen vooruit zetten, om vervolgens met de terugkeer van de NDP weer tien stappen achteruit te maken? De Surinaamse burger verdient leiderschap dat leert van het verleden, dat verantwoordelijkheid durft te nemen, en dat bouwt aan veiligheid, betaalbaar voedsel en een gezonde economie. Niet een club die pas na hun regeerperiode ontdekt, wat beleid voeren inhoudt. De illusie dat de NDP zich herpakt heeft, is gevaarlijk en kortzichtig. Het is tijd dat we als volk durven zeggen: jullie hebben je kans gehad en die kans is verspeeld.
The post LAAT ZE AAN DE KANT BLIJVEN! ..
- Geruisloos en ongemerkt is voor Suriname een derde geslacht…..
- President tekent condoleanceregister in de kathedraal..
- Democratie in Suriname onder druk: het vonnis dat de rechts…..
- Verkiezingsorganisatie in eindsprint naar 25 mei..
- Dankwoord Telesur..
- Diverse dorpen Boven-Suriname krijgen 24 uurs stroom..
- Anil Koendjbiharie stelt zich wederom kandidaat voor het pa…..
- Biza-onderminister noemt ruis rond gunning stembiljetten on…..
- Goedschalk pleit voor bospauze tot grondenrechten zijn gere…..
- Eskak: ‘Geen sprake van corruptie bij drukken stembiljetten…..
- Operatie Delta Force verhoogt druk op zware criminaliteit: …..
- Broer president Santokhi overleden..
- Santokhi prijst paus als visionair leider..
- Paradox van het Denken en de Macht (3): Socrates en Democra…..
- Geen ‘nyan patu’ bij uitvoering projecten van OW..
- Narcotica Brigade verbrandt te Kraka hoeveelheid inbeslagge…..
- Gewapende diefstal nabij supermarkt: dader ontsnapt na scho…..
- Trump zegt ‘STOP’ tegen Putin na Russische aanv…..
- Maritieme opleidingen in spotlight tijdens CMU Day..
- Man aangehouden na mishandeling en vernieling..
- Hess geeft onontwikkelde olieconcessies in Guyana en Surina…..