Kortweg: Goed geïnformeerd

Wanneer ik als verantwoordelijke burger informatie wil vergaren over het coronavirus en zoveel mogelijk de geplande persconferenties van het COVID-19-managementteam oud en nieuw probeer te volgen, wil ik graag weten hoe laat de persconferentie begint, op welke zender, welke deskundigen aanwezig zullen zijn en welke onderwerpen aan de orde komen. Dat kan heel eenvoudig op de website worden aangegeven.

Tekst Anne Huits
Wanneer de persconferentie bijvoorbeeld om vier uur zal beginnen en het is inmiddels tien over vier, op het beeldscherm zingt een heer een liefdesliedje, dan wil ik heel graag weten of ik überhaupt nog een bijeenkomst mag verwachten en zo ja, wanneer die dan wel begint. Dat kan eenvoudig onder in beeld worden aangegeven.
Wanneer er, geheel tegen de verwachting in, geen persconferentie wordt gehouden, zou het prettig zijn als iemand de moeite nam om aan te geven wat de reden is van de afzegging op het laatste nippertje. Dat kan eenvoudig op de website worden aangegeven. Mocht ik de persconferentie om wat voor reden dan ook hebben gemist en ik ga gewoontegetrouw naar de website om de uitzending terug te kijken, dan wil ik niet het volgende lezen:
Als de eigenaar van deze video je toegang heeft verleend, kun je inloggen’
Wanneer de nieuwe gegevens omtrent besmetting, overlijden en herstel, in het vervolg slechts één keer per dag en wel om half negen in de avond worden bijgewerkt, ‘om de mensen niet ongerust te maken’, aldus de minister van Volksgezondheid, dan wil ik graag rond die tijd inderdaad de bijgewerkte stand van zaken kunnen vernemen, anders word ik wel heel ongerust, zeker wanneer ik, en velen met mij, in het ongewisse worden gelaten omtrent de oorzaak van de vertraging.
Lees het hele artikel in het oktobernummer van Parbode